Законно ли е банката едностранно да реши, че ще има неснижаем лимит по разплащателната ми сметка? И има ли някакъв начин да се прекъсне подобна практика?

Здравейте, не съм сигурна дали задавам въпроса си на правилното място, затова се извинявам предварително. Искам да попитам законно ли е банката едностранно да реши, че ще има неснижаем лимит по разплащателната ми сметка? И има ли някакъв начин да се прекъсне подобна практика? Благодаря Ви.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Неснижаемият минимум по сметки обикновено се залага в Тарифата на конкретната банка. Проверете договорът за откриване на разплащателна сметка. Ако в него пише, че условията, таксите и т.н. по нея са съгласно Тарифата на Банката, то всяка една промяна в нея ще важи и за вас. Така например, ако в договора не е записан размер на месечната такса за обслужване, при промяна в Тарифата на Банката, тази промяна ще бъде валидна и за Вас. По аналогичен начин стоят и нещата с неснижаемият минимум.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.