Здравейте, имам следния проблем с ЦКР. През 2007 г. станах обект на злоупотреба с ЛК

Здравейте, имам следния проблем с ЦКР. През 2007 г. станах обект на злоупотреба с ЛК и беше издане Кредитна Карта на мое име, без мое знание в следствие на което аз заведох жалба в МВР и има решение от Прокуратурада за прекратяване на съдебно производство. Въпросът е че сега това задължение седи в ЦКР и при всеки мой опит за взимане на кредит излиза това задължение в Цкр. От финансовата къща отказват да подадт изформация за махане за задължението защото няма съдебно решение. И така търся изход от ситуацията. Моля дайте съвет защото само за консултация адвокат ми иска 120лв. на час.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

За съжаление корекция в регистъра може да направи единствено финансовата институция, която е подала данните за Вас. Това ясно е посочено в Чл. 24. (10 от Наредба 22 за ЦКР. Съгласно него „) Когато лице установи, че съдържащата се за него информация в Централния кредитен регистър е неточна, то има право да подаде писмено заявление до банката или финансовата институция, която я е подала към регистъра, за коригиране на установена от него неточност.”.

Това, което Вас Ви засяга обаче е Чл. 24. (4), който гласи „Ако клиент на банка или финансова институция оспори по съдебен ред данни, които се съдържат за него в Централния кредитен регистър, това обстоятелство се отразява от банките и финансовите институции в информационната система на регистъра. Информацията за наличие на оспорване, както и за влязло в сила съдебно решение по спора, се подава от банките и финансовите институции в срока и по реда на чл. 10, ал. 2.”. 


За повече информация Ви съветваме да се обърнете към адвокат, който би могъл да разясни по-добре правата Ви.

Надяваме се, че сме били полезни.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ 

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.