Здравейте, моля за сериозен и задълбочен анализ относно: - прогнозирания сценарий за масови фалити на банки до края на годината


1 гласа2281 прочитания

Здравейте, моля за сериозен и задълбочен анализ относно: - прогнозирания сценарий за масови фалити на банки до края на годината. Доц. Минчо Христов /незнайно защо на снимката до статията е Левон Хампарцумян/ в своя статия предвижда сценарий за умишлен срив на банковата система. Облагодетелстваните са корпоративни клиенти с големи кредити. - срока за изплащане на парите от фонда за гарантиране на влоговете. Не бил фиксиран краен срок за изплащане, т.е. изплащането можело да продължи и 50 год. твърди доцент М.Христов; Моля, за разяснения възможно ли е това да се случи и доколко са състоятелни тези твърдения.
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте, Г-жо Русева,

Във връзка с множеството запитвания, които получихме по повод въпросните публикации, изготвихме материал, които ще отговори на Вашите въпроси. Той се казва „Как са гарантирани влоговете в банки?“.

В допълнение към този материал искаме да добавим, че времето на т.нар. „кредитни милионери“ отдавна отмина. На практика е почти невъзможно да се реализира същия сценарии. Кредитните милионери станаха милионери, като непосредствено преди хиперинфлацията и последяващата деноминация на българския лев изтеглиха големи по размер, необезпечени кредити. На практика тези хора си останаха коректни платци, като заплатиха деноминираната стойност (1000 пъти по-ниска) от тази, която им е предоставена като заем.

Считаме, че в условия на Валутен борд деноминация на българския лев е невъзможен сценарии, тъй като, за да се гарантира стабилността на лева, курса ми е фиксиран спрямо еврото на 1,95583 лв. за евро.

Екипът на Моите Пари Ви пожелава Весели празници!

Поздрави,

Сравнете всички оферти за срочни депозити